Somali

Her finner du bilder, video, erfaringer og informasjon om katterasen Somali. Du kan også legge inn egne erfaringer om Somali.

Somali bilder

SomaliSomaliSomaliSomaliSomaliSomaliSomaliSomaliSomaliSomaliSomaliSomaliSomaliSomaliSomali

Erfaringer med Somali

Her er det leserne har sagt om somali. Skriv kommentar

Anonym sier: Somali katter er regnet som verdens peneste katt! De har store ører og lang tynn kropp.Somalikatten er lett å ha med å gjøre, er snill og hengiven, lavmælt og har ellers alle de kjente Abyssinertrekkene. Vanligvis er den lett å bruke i avl. Både hannene og hunnene kan være avlsdyktige før de er fylt ett år, skjønt de fleste oppdretterne venter med avl til hunnen er ett år gammel.
17.06.2009

Anonym sier: Som Abyssineren er Somalikatten sterk og utholdende. Den misliker innesperring og overfylte lokaler, er selvstendig og krever bevegelsesfrihet. Likevel vil den lett tilpasse seg et inneliv dersom den har plass nok. I likhet med Abyssineren utvikler Somalikatten seg sent. De fleste oppdrettere gir ikke dyrene fra seg før de er 12 uker gamle. Gjennomsnittskullet er 3 eller 4, flest hanner.
17.06.2009

Anonym sier: Fargen og tickingen utvikler seg svært sent. En tommelfinger-regel er: jo «svartere» kattunge er, jo bedre vil fargen og tickingen bli. Pelsen får ikke den fullstendige vilt- eller rød-fargen før katten er 8-9 måneder gammel, og den fulle tickingen og kroppsutviklingen kommer ikke før ca. etter 18 måneder. Så en oppdretter må være ekstra tålmodig og forutseende når han skal skille mellom de som er egnet for avl og utstilling og de som bare bør være kjæledyr.
17.06.2009

Anonym sier: Somalikatten har ingen spesielle helseproblemer eller medfødte defekter. Stell av pelsen byr ikke på problemer, den holder seg praktisk talt uten floker. Alt som trengs er et strøk med stålkammen baktil og ved bena der pelsen kan filtre seg litt.
17.06.2009

Somali eier sier: Somalikattens appell ligger i dens «ville» utseende. Abyssineren ser også «vill» ut, men på en annen måte. Abyssinerens slanke form kan føre tanken hen på papyrus-sumper og tempelruiner - det Afrika der dens forfedre sannsynligvis levde og jaktet før den ble ført til England. Men den rufsete Somalikatten lar oss fornemme noe helt annet - dype furuskoger, tømmer, nordlys og snø.

Sannsynligvis er dette ikke bare drøm og fantasi. Bunny-katten sies å minne om en krysning mellom en forvillet huskatt og den lille villkatten som hører hjemme i England og Europa, nemlig Felis silvestris silvestris. Hvis Bunny-katten var en slik krysning, mellom tam og vill, og Somalikatten delvis kan spores tilbake til Bunny-katten, ja, da ... da har Somalikatten faktisk noe av det «ville» i seg.

I alle fall har Somalikatten ofte stor appell til folk som gjerne vil ha eksotiske kattedyr, men som innser at dette vil være upraktisk. Den rolige Somalikatten gir muligheten til å ha en gaupe i dagligstuen, uten samtidig å få problemer med temperamentet.
24.10.2010

Ask sier: Somali katter er regnet som verdens peneste katt! De har store ører og lang tynn kropp.Somalikatten er lett å ha med å gjøre, er snill og hengiven, lavmælt og har ellers alle de kjente Abyssinertrekkene. Vanligvis er den lett å bruke i avl. Både hannene og hunnene kan være avlsdyktige før de er fylt ett år, skjønt de fleste oppdretterne venter med avl til hunnen er ett år gammel.
22.12.2010

Marianne sier: Er somali en innekatt eller en utekatt? Og hvis den er en utekatt kan den da klare seg hvis vi reiser bort i en uke og noen kommer og gir den litt mat og kos??
25.08.2013

Mia sier: Hva er forskjellen på somali og abyssiner katt utenom at somali har lenger pels? Er en av rasene mer egnet som innekatt?
18.03.2014

Din kommentar om Somali:

Flere katteraser

Brukere som leste om Somali var også interessert i følgende katteraser:

Søk - Katteraser.org


Forsiden Bilder av katteraser Bilder av katter