Russisk blå

Her finner du bilder, video, erfaringer og informasjon om katterasen Russisk blå. Du kan også legge inn egne erfaringer om Russisk blå.

Russisk blå bilder

Russisk blåRussisk blåRussisk blåRussisk blåRussisk blåRussisk blåRussisk blå

Erfaringer med Russisk blå

Her er det leserne har sagt om russisk blå. Skriv kommentar

Karina sier: Jeg har hørt at russisk blå er stille (ikke bråkete slik som siameser). Stemmer dette?
13.06.2009

Mari sier: Jeg har både en Russian Blue og en Siameser, begge snakker veldig mye og er med der det skjer. Men jeg vil nok synes at Siameseren er noe mer aktiv. Begge er like kosete og tamme.
24.06.2009

Eva sier: Jeg har en herlig russian blue, gutt(kastrert vel og merke) på nesten 2år. Han er uhyre elegant, intelligent og atletisk (det er ikke ett skap, dør etc han ikke klarer å hoppe opp på. Han åpner ogsa skuffer og skap. Han er ganske stille av seg med mindre han maler, da durer det i hele rommet, spesielt om han vil ha oppmerksomhet. Han mjauer noen ganger men ikke som katter jeg har hatt før. Mest mjauer han ved døra når vi kommer hjem, eller om han vil ha godbit om kvelden, akkurat som en bikkje! Ekstremt tålmodig med min innpåslitne 10md gamle sønn er han også. En katt man blir like glad i som sine egne barn.
14.08.2009

pia sier: oki eva... da kan ikke du være spesielt glad i barna dine...herregud.
05.01.2010

hanna sier: Pia - dust.
08.03.2010

lena sier: lena sier også; pia-dust. har selv hatt russisk blå, og makan til loyal, trofast og tålmodig venn skal man lete lenge etter!
24.03.2010

Anonym sier: Russisk blå er en katterase som har kort, silkemyk pels, litt lengre under buken og bakdelen. Pelsen er gråblå. Det finnes en del varianter, for eksempel «russisk hvit» med hvit pels, Nebelungen er en langhåret variant. Denne katten er normalstor og rolig. Den trives som innekatt.
24.10.2010

Russian Blue kjenner sier: Jeg vet en god del om Russian blue, og jeg vet at den er veldig rolig, stille av seg og har vanskelig for å komme seg til rette i et nytt hjem. Den kan få diabetes, men kun 1 av 400 får det. Hvis du ser på kanalen Animal planet og i 7 til 8 tiden, kan du få med deg enten alt om katter 101 eller alt om huner 101. Jeg så nettopp på et program der en Russian blue (Marcus) hadde diabetes og hadde hatt dte 6år, bare fordi de kan få diabetes betyr ikke det nødvendigvis at de kommer til å dø, så de ikke er vært å kjempe for. Russian blue er kjent for a ha kort, tettsittende pels og har en grå/blå fargetone som får den til å se ut som om den glinser. Har ingen avtegn, bortsett fra kanskje en LITEN hvit flekk på brystet. De er også en av verdens klokeste katter og forstår veldig mye. Som Marcus f.eks.; Han legger seg ned og venter vær eneste kveld på at eieren skal sette i sprøyten for han forstår at hun bare vil hjelpe. Da diabetes også bare er mest utsatt for overvektige hannkatter.
09.12.2010

Anonym sier: Har hatt en russisk blå. makan til katt skal man lete lenge etter. den va muskuløs og elegant på samme tid. veldi stolt og litt sær, han kunne virke litt nedlatende til tider, som om han sku si; ka du trur du e da... Veldig snill men ikke spesielt fangkatt. Han var veldi oppvakt på alt, bare noen gikk i døren reiste han seg opp og sku ha me seg ka d va. Litt arrogant og nonchalant ganglag som gjorde han veldig spesiell og flott. Han var kvit- og blåflekkete, så lure på om han kunne vært en blanding av russisk hvit og blå. Han ble dessverre påkjørt og så mye skada at vi måtte avlive han :(........
20.03.2011

Kattemann sier: Så russisk blå er ikke en rase som MÅ være innekatt? Jeg liker utseendet og lynnet til Russisk Blå veldig godt, men jeg kan ikke ha en innekatt.
17.07.2011

Phiephelpuph sier: Jeg har Russisk Blå, bor i Hammerfest, og dyret jeg har er ikke noen innekatt. Han bestemmer selv når han vil ut og inn, og regn, snø eller vind er ingen hindring. Selv med 15 minus ute kan han være 10-12 timer ute før han kommer hjem igjen. Smart katt, er veldig hengiven. Prater en del, spesielt om det er noe han er uenig i, men kan gå rundt å småprate litt med seg selv. Er selskapssyk, følger med inn på badet eller hvor jeg nå går. Men hver gang jeg kommer hjem sitter han klar innenfor døren, og jeg blir møtt med ekte kjærlighet!!
05.08.2011

Linnea sier: Min Russer er straks 7år gammel, og er en helt fantastisk katt. Jackie er veldig jojal, og viser tydelig hvem hun liker, og hvem som rett og slett kan dra dit peppern gror. Det gjelder både mennesker og andre katter. Hun tok heldigvis til seg min yngste katt, og har blitt en slags mor. De to er ute på tur sammen, og Jackie kan godt gi minstemann en på trynet, om hun gjør noe hun ikke får lov til. Skikkelig oppdragelse. Ellers er Jackie veldig stille og rolig, selv om hun kan snakke mye. Det blir jo sagt at de som har en Russisk Blå, får ett veldig spesielt forhold til katten sin, og det merker jeg godt. Jeg kan våkne mitt på natten av at Jackie skal inn, og 2min senere står hun utenfor og mjauer. Jackie er også fryktelig smart. Hun vet godt at jeg er gravid, for hun ligger på magen min(noe hun aldri gjør ellers), og legger øret ned som om hun lytter etter liv. En fantastisk katt som skal være med meg lenge!
10.09.2011

skn sier: Noen som vet ca pris på Russisk blå?
Klarer ikke finne noe om det på nett, har da ikke leitet så mye, men vil gjerne høre fra dere som sier dere har det selv.
16.09.2011

Christer sier: Jeg hadde en russisk blå katt :( Den ble påkjørt for 2 dager siden og nå leter familien til en ny fin russisk blå. Har dere noen forslag om hvor vi finner slike katter?

Ta kontakt torres_christer@hotmail.no
06.11.2011

Mjau sier: Jeg har en katt som er Russisk blå men han mjauer skikkelig mye men dem skal nåkk bare være det.Mammaen min måtte ta en gang han inn og ut 6 ganger på natta.
07.01.2012

Ludmila sier: Min russer er drektig nå og vi venter kull til slutten av april. Jeg og min datter er medlemmer i Den norske Russian blue klubben. Skriver man klubbens navn direkte i søkefeltet, kommer man på klubbens nettside. Her kan man ta kontakt med de ansatte og få vite alt om hvordan man får seg en russisk kattunge.
Jeg er utrolig glad i min Safira Mimosa og tror at hun har evne til å lese mine tanker. Jeg tror også at hun er på en måte magisk og bringer lykke. Synes personlig at den som liker skjønnhet, verdighet og harmoni vil like en russian blue katt.
14.04.2012

Chiara sier: Hei !
Jeg er oppdretter av Russian Blue. Mange sanne og usanne innlegg her !! Ved spørsmål kontakt meg ved henv. til Russian Blue klubbens egen side !!
08.07.2013

Zygimantas Smiler sier: Hei. Om at vi kan kjøpe Russiske blå katten fra deg nå? Men vi ønsker å ha helt nytt (småunger) er det sonne mulig?
15.03.2014

Kristin sier: Min lille russer-frøken elsker å ligge i fanget, ja, hun nærmest krever det. Først på morgenen, og når kvelden kommer vil hun ha mere kos.

Hun er den smarteste katten jeg har hatt, og hun er vakker! Elegant med lange slanke ben og skikkelig forførerisk i blikket (når hun vil), og det er ikke uten grunn at nettopp denne katterasen går for å være den mest ikoniske katten.

Hun er 10 måneder, og jeg har aldri sett henne frese (jo, en gang. Til en annen katt på utsilling).
06.11.2014

Din kommentar om Russisk blå:

Flere katteraser

Brukere som leste om Russisk blå var også interessert i følgende katteraser:

Søk - Katteraser.org


Forsiden Bilder av katteraser Bilder av katter