Ragdoll

Her finner du bilder, video, erfaringer og informasjon om katterasen Ragdoll. Du kan også legge inn egne erfaringer om Ragdoll.

Ragdoll bilder

RagdollRagdollRagdollRagdollRagdoll

Erfaringer med Ragdoll

Her er det leserne har sagt om ragdoll. Skriv kommentar

ragdoll eier sier: Ragdoll tilhører en av de største katterasene. I guiness rekordbok har største katt vært en ragdoll. Tror det er en maine coon som holder plassen der nå. Hybridkatter som savannah kan bli mye større men det er hybrider.
19.06.2008

stavanger jente sier: Er det noen her inne som eier en ragdoll? Kan dere fortelle litt om den... hvor stor er en ragdoll katt, hva betalte dere for pusen og er den bråkete?
10.07.2008

katteelsker sier: eg er ei jente ifra bø i telemark som gjerne kunne tenke meg ein katt av denne rasen.de ser så nydelige ut.å eg kan litt om rasen.har lest ein deil.eg veit de kan bli rundt ca 4kj mer eller mindre.de er nyskjerrige og kontaktsøkende.å ein pysjaktig pels som må gres jevnlig.har hørt at den har lett for å få augekatar og for å hindre det så må ein renske auge ofte.stemmer dette,å er det andre sjukdommer eller plager for ein ragdoll?
09.09.2009

K sier: Jeg har en ragdollgutt på 1,5 år. Han er utrolig snill og rolig, sover stort sett hele dagen. Når jeg er borte så virker det nesten som om han ligger i dvale, for han er veldig trøtt og fjern når jeg kommer hjem. Likevel er han veldig glad for å se meg da og vil ha masse kos og oppmerksomhet. Han er innekatt og det går helt fint. Aldri hatt innekatt før, men siden det er mye trafikk her jeg bor så tør jeg ikke slippe han ut med mindre jeg er med. Det sies at ragdoll er en pratsom katterase, men min er egentlig veldig stille. det er kanskje på morgenen eller dersom jeg har vært borte en stund at han prater mest. Som regel går han etter meg dersom jeg beveger meg rundt i leiligheten, så det å gå på do alene er bare å glemme. Hadde han ikke vært såpass redd vann så hadde han nok blitt med i dusjen også dersom han hadde fått lov. Vil ikke ligge i fanget hele tiden, men gjerne henge over sofaryggen eller ligge ved siden av deg. Han har en lekemus som han liker veldig godt, og da synes han det er artig at jeg kaster den til han. Ofte kommer han bærende på den og slipper den ned foran meg så jeg kan kaste den for han. Veldig kos og morsom katt. Den røyter desverre ganske mye, og pelsen trenger en del stell, men bortsett fra det er det den perfekte katt! Kan anbefales på det sterkeste. =)
18.04.2010

Simba sier: Hei
Vi har veldig lyst til at købe en ragdol, er det nogle der kan hjælpe mig hvor jeg kan det ?
23.04.2010

Felina Katz sier: Svar til Simba: Henvend deg til Rasekatter.no, der finner du seriøse ragdoll-oppdrettere.
Hilsen Felina Katz
23.05.2010

Rampejente 18 år sier: Personlig synes jeg dette er kjedelige katter. Den har et litt for rolig lynne men mange av mine venner sier at den er svært vennskapelig og menneskeskjær, og fins ikke aggressiv. Den er jo veldig selskapssyk og elsker å bare ligge på fanget mitt og slappe av. Er jo glad i min ragdoll katt men en vanlig huskatt har bedre personlighet. Skal jeg ha rasekatt igjen blir det norsk skogkatt eller maine coon!
24.10.2010

Alexandra sier: Jeg har en ragdoll gutt på snart 1 år. Han er den mest selskapsyke, lekne, pratsomme og lekete pusen jeg har vært borti. Jeg har tre katter (han er den eneste ragdollen), så han skiller seg jo virkelig ut fra de andre. Han, som en ragdoll i ett innlegg før oppiher, så kan jeg ikke gå noen steder uten at han følger etter meg. Han skal med inn på do også. Eneste stedet er dusjen. Ragdoller er innekatter, så når han først får lov å ut, så er det under oppsyn. Og utetiden sin elsker han. Han er en veldig leken liten fant. Men det er jo ikke uten grund at Ragdollen har fått navnet sitt. Ragdoll betyr jo filledukke, og dette er de virkelig og. De liker virkelig og slapper totalt av og sove masse, men de er så absolutt ikke kjedelige katter. Min snakker høl i hodet på meg (har nå blitt vandt med det og tror nesten det er noe galt når han er stille) og han oppfører seg nesten mer som en hund da han også henter lekene jeg kaster til han og han slipper dem ned forran meg for at jeg skal kaste de på nytt. Så vil man ha en selskapskatt/kosepuss og venn så er ragdollen viskelig en katt og anbefale. Håper dette var til hjelp!
18.04.2011

marit sier: Hei,er selv katteelsker,og har falt totalt for ragdoll.Bor i blokk, derfor betenkt over å skaffe meg katt.Er blitt fortalt at de kan læres opp til å gå i band.Men en ragdoll hadde vært herlig å ha.Må nok tenke på det.
02.05.2011

Solstice sier: Svar til Marit; Hei, har selv katt og bor i blokk det går svært bra og hun er ikke ute. Hvis du skal lære de opp til å gå i bånd vil jeg anbefale å begynne når de er kattunger og begynne inne i begynnelsen. Noen oppdrettere vil nok kanskje være litt skeptisk til å selge en katt til deg på grunn av at du bor i blokk, men det viktigst er at du gir katten et trygt og stabilt hjem med masse kjærlighet.
25.09.2011

Kimberly sier: Er det noen som hvet hvor gammel en Ragdoll kan bli? Det har jeg alltid lurt på, fordi jeg lurer på om jeg skal få en katt som er blanding mellom denne katten og en anen, men den andre er jeg ikke sikker på enda. Men hvis jeg skal ha en katt som er blanding så må det bli når jeg blir større, fordi jeg har en katt nå som heter Sufi og er så snill og kosete
26.09.2011

sissel sier: Hei,jeg har en nydelig ragdoll jente som fyller 8 år.Hun har ikke vært syk,er veldig kjælen,sover i sengen når hun får lov,men jeg må da opp og slippe henne ut av rommet i løpet av natten.Jeg har to hunder og det går veldig fint:).Hun prater bare når hun vil ha oppmerksomhet,gir høylydt beskjed når matskålen er tom.Elsker å drikke vann fra springen.Jeg vil kalle denne rasen fredelig.Absolutt å anbefale:)
06.10.2011

Elsa sier: Hei, jeg lurte på om det er trygt for en ragdoll og være ute aleine? Fungerer de likt som en vanlig katte og kommer trygt hjem igjen?
29.12.2011

Raggi sier: Til Elsa
Jeg ville absolutt ikke latt ragdollen være ute alene!
De er alt for godtroende og blir gjerne med hvem som helst hjem, og er ikke noe flink til å forsvare seg mot andre katter.
20.01.2012

Johanne sier: Hei! Kjæresten til pappa har en ragdoll som jeg har blitt veldig glad i. Hun sa for noen uker siden at den måtte på en slankekur fordi den var så tjukk. Jeg synes den er tung, men ikke tjukk. Nå som det har gått noen uker synes jeg den kjennes veldig tynn og beinete under den store pelsen. Den piper og mjauer også mer enn vanlig synes jeg. Den får en håndfull med tørrfor om morgenen og om kvelden. Vet noen om det er nokk mat for en hannkatt ragdoll?
12.02.2012

Eli sier: Katter skal alltid ha tørrfor tilgjengelig, så en håndfull morgen og kveld er ikke nok. Ragdoll er en stor katterase, derfor er den tung. Hannkatter kan veie opp til 7kg uten å være overvektig.
16.05.2012

Elin sier: Elin sier: min ragdoll er mye ute, jeg ser att den kan forsvare seg mot andre katter..den viser tydelig hvem som er sjefen på sitt område...en veldig snill og hengiven katt...liker veldig godt å ligge på fanget og kose,som den gjør ved å ligge ved siden av oss..veldig selskapssyk katt,nysgjerrig,følger med overalt og må ha med seg det som skjer..prater mye og vil nok ha mye oppmerksomhet.går vi inn i ett annet rom ,kommer den etter,sover en del om dagen da vår er mye ute om natten..går bare på do ute..kan holde seg lenge om den må...har kasse tilgjengelig,men bruker den aldri. Katten vår er nå 4 år. Anbefales på det sterkeste,en kjempe herlig katt.
02.08.2012

kalle sier: hei har en ragdoll på 3 år vi hentet i går ligger nå under senga å for ikke kost den enda men håper dte kommer etterhvert
11.08.2012

sjs sier: Har en Ragdollgutt på 13 mnd.,er en del ute og kjempefin. I sommer skulle vi bort en uke, så vi leide plass til han på et "katte-pensjonat", etter noen dager ringte de og fortalte at han var så utrolig sint, hun fikk ikke røre han, da knurrer han som en hund og slår med labben, han er også slik mot noen slektninger...dette er veldig leit! Noen som har vært borti lignende?
08.09.2012

SilPed sier: Hei jeg lurer på om vi skal kjøpe Ragdoll. Vi har tenkt atkatten skal få være både ute og inne. Er de gode muse fangere ?
28.09.2012

Line sier: Jeg har hatt flere rasekatter, men min jente Ragdoll slår alle ned i støvlene! Hun er nesten som en hund, bare mye mer kosete og vil være med meg absolutt over alt. Super flink til å fange mus og er totalt sjef i naboaget. Snill, vakker og pusete dagen lang, ingen sykdommer eller problemer av noen slag. Det eneste må være at hun er ekstremt sosial og liker ikke å være alene, sover sammen med oss hver natt:-)
01.11.2012

Glise sier: Jeg har en Ragdoll på 6 måneder og jeg kjenner ingenting igjen. Min går å skriker hele tiden og vil ikke kose eller løftes opp, da blir han stiv i kroppen og ikke filledukke. Vi har hatt han i tre måner og skulle tro han ville bli rolig. Han er nå begynt å tisse i sengen vår så han skal kastreres i løpet av uken. Han har sovet sammen med oss hver natt i sengen uten å ha markert. Er det noen som vet hvorfor han skriker hele tiden og vandrer frem og tilbake? Han er ikke alene. Det meste han har vært alene er 2 timer på en gang.
10.12.2012

Åse sier: Glise: Du bør ta katten din til dyrelegen med en gang. Min katt (Ragdoll) var også sånn, når hun ble syk. Hun hadde livmorbetennelse, og hadde det veldig vondt. Vi visste ikke det da, men tok henne til dyrlegen etter en stund. Etter operasjon og kurer, har vi fått en ny katt. Hun er super kosete, og oppfører seg som en liten hund. Hun sover sammen med oss, og henger rundt oss hele dagen. Det er er en herlig rase. Hun er også ute, og jakter på mus akkurat som andre katter. Jeg slipper henne kun ut, når jeg vet at jeg er hjemme og kan slippe henne inn igjen når hun vil inn. Det er ikke alle katte raser som har en god pels, i forhold til vinterkulden. Så det er viktig å at en er hjemme og kan slippe katten inn når den vil inn/er kald. Jeg vil absolutt anbefale denne rasen til andre og, vi har i alle fall forelsket oss i vår søte pus.
22.12.2012

niesen sier: Det er sikker mange som har kommenter dette før men jeg må bare si noe:
MIn tant og onkel har en ragdoll på ca 6 år. De bruker ofte å være litt slapp med børstingen av katten... Så hver gang jeg kommer på besøk til dem får jeg børster og sakser og beskjeden "Du vil jo bli veterinær". Han har verden styggeste floker av å ikke bli børstet, og har flekker som har mindre hår. Så for guds skyld hvis du skal skaffe deg ragdoll så MÅ DU ha tid til å frisere og børste katten!
29.12.2012

Gina sier: Jeg har en 12 uker gammel mitted jente. Hun er utrolig selskapssyk, kosen og leken. Hun elsker å ligge i fanget mitt å sove/slappe av, men blir fort leken etter litt soving. Liker å kose nede med bena mine og sier klart ifra når hun ikke får nok oppmerksonhet. Er også flink til å bruke klorestativet og klorer ikke i sofaen.
Dette er min første katt, og er utrolig gla jeg valgte denne rasen. Hun er en utrolig kosekatt og jeg gleder meg til å se hvordan hun utvikler seg.
19.09.2013

Edith sier: Jeg har en Ragdollgutt som blir 3 år snart. Den er blitt ganske stor og veier 7 kg. Den er veldig godlynt og snill. Ligger sammen med meg om natten men vil ikke ligge i fanget. Den får gå ut og inn som den vil, men er inne om natten da det er mye rev i området. Den liker veldig godt å være ute og den tar både mus og fugler men spiser dem ikke. Den spiser bare kattemat og ingenting annet - bortsett fra at han er vill etter sjokolade, så det må jeg gjemme for han. Ellers er han flink til å passe seg for biler. Han krysser vegen flere ganger om dagen.
Lang og krevende pels, men ellers en kjempegod katt.
13.05.2014

Daisy's matmor sier: Hei! Jeg har nylig vært hos vetrinæren som sa at min ragdoll jente Daisy på 7 år er overvektig. Hun veier 6kg men skal ifølge veterinæren veie 4kg. Men når jeg har lest meg opp på rasen så står det jo at det er en stor rase som kan veie opp til 7kg... Hun er høy og brei, og hun har den "posen" på magen som jeg leste at noen store katter kan få uten at det har noe med overvekt å gjøre.. Hun spiser ikke for mye og får ikke noe annet enn kattemat. Er det noen som har litt peiling på rasen som kan fortelle meg om dette er uvanlig vekt for en ragdoll?
21.06.2014

Brita Skuland sier: Har to ragdoll-hanner som nå er 5 1/2 år gamle. Bor på Majorstua midt i Oslo, og de er mye ute. Ragdoll er ingen innekatt, etter vår erfaring. De liker svært godt å være ute, som alle katter. De er knyttet til sitt hjem og vet hvor de bor. De venter utenfor blokka når de vil inn, og vi henter dem. Kattene er lojale, de er også veldig sosiale, men skeptiske til fremmede. Når de blir kjent med folk de liker, innlemmer de dem i sitt hoff. Det at ragdoller blir slappe (som navnet tilsier), stemmer ikke veldig med erfaringen vi har. De lar seg løfte og er svært håndterlige, men de er også bestemte og viljesterke. Jeg er veldig i mot påstanden om at de tåler smerte spesielt godt; ingen dyr skal utsettes for det. De er fantastiske katter; selv når de av og til bades (fordi de må), bruker de ikke sine våpen; klør og tenner. De er ekstremt snille og vennlige. Pratsomme; kan bli svært krevende når de vil noe. Jeg antar at det er såpass store ulikheter mellom ragdoll-individene at de gamle beskrivelsene av katten blir feil. Det gjelder spesielt det som ga dem navnet. Stikkord for våre to er sosiale, lojale, snille, viljesterke, selvbevisste, smarte. Knyttet til sitt territorium, liker å være inne, den ene elsker å være ute, begge liker å være ute. Rasekatter er ikke pr. def. innekatter. De som har god,tykk pels, som ragdoller, kan svært godt være ute - og de vet hvor de bor.
02.11.2014

Ragnar sier: Noen som vet om en seriøs oppdretter av Ragdoll i nærheten av Nord-Trøndelag? Er på let etter to Ragdoller for kos. Vi er en familie med to barn på 7 og 9 år. Vi ønsker katter med et rolig temperament, gjerne søsken.
08.11.2014

Tove sier: Vi har veldig lyst på katt , spesielt en Ragdoll, men vi tilbringer 5 måneder om vinteren i Spania hvor vi har et hus.
Er det noen som har erfaring med å reise med katt ?
Hvordan vil en Ragdoll forholde seg til det å bli plassert i bur under reisen?
24.08.2015

Renate sier: Hei har en ragdoll hannkatt på 13 år nå. Noen så vet hvor gamle den blir? Å om det er normalt at dem røyter noen grusomt?
29.03.2016

GKJ sier: Har Ragdoll som er 10 år nå. Og ja, den røyter mye i perioder så det er det bare å venne seg til. Men fantastisk koselig katt, glad i familien sin, som en hund som går etter oss hele tiden. Har fått vite at den kan bli opptil 18 år gammel, men normalt er vel rundt 15-16. Min katt er 5,2 kg og ikke overvektig, men akkurat passe. Hadde tidligere en enda større ragdoll som veide 8 kg. Var ikke overvektig, men bare veldig stor og veldig flott. Fikk dessverre nyrebetennelse, noe som kan være svakhet hos disse kattene. Veldig godt lynne og en koselig katt som ikke klorer opp møblene, men er kjempeflink å bruke klorestativet. Min er innekatt men har stor altan og der er han mye og trives med det.
11.11.2016

Din kommentar om Ragdoll:

Flere katteraser

Brukere som leste om Ragdoll var også interessert i følgende katteraser:

Søk - Katteraser.org


Forsiden Bilder av katteraser Bilder av katter