Maine coon

Her finner du bilder, video, erfaringer og informasjon om katterasen Maine coon. Du kan også legge inn egne erfaringer om Maine coon.

Maine coon bilder

Maine coonMaine coonMaine coonMaine coonMaine coonMaine coonMaine coonMaine coonMaine coonMaine coonMaine coonMaine coonMaine coonMaine coonMaine coonMaine coonMaine coonMaine coonMaine coonMaine coonMaine coonMaine coon

Erfaringer med Maine coon

Her er det leserne har sagt om maine coon. Skriv kommentar

Elinor sier: Jeg vurderer å anskaffe en maine coon, men er litt bekymret for hvor store de blir. Er det noen rasekatter som kan bli enda større, eller er det maine coon som er den største?
11.06.2009

Johanne sier: Maine coon er den beste katterasen! Jeg har en diger maine coon gutt som elsker å bli koset med.
24.06.2009

anonym sier: Ellinor: Maine Coon er den største nålevende katterasen,så det er vel fåtallet som blir større. Dessuten er det forskjell fra oppdretterne hva de avler på,utseende eller størrelse. Jeg har to - fra forskjellige kull - den ene ganske så stor,mens den andre er mere rasetypisk i utseende istedet for størrelse.

Men hvor enn store de blir: snillere katter finner du ikke :-) De kalles The Gentle Giant - å det er ikke uten grunn :-)
10.08.2009

Sara sier: Jeg vurderer å skaffe Maine Coon, men er usikker i orhold til hvor godt den er skikket til å være ute og klare seg under arbeidsdagen, og evt natten. Er dette en rase som trenger å være inne med kattedo og seng, eller er det en utekatt? I såfall til hvor langt utover høst/vinter?
26.08.2009

anita sier: Har en MC-hanne på 8 kilo. En nydelig personlighet som prater hull i hodet på mannen min. Den "kvitrende" måten å kommunisere på er fantastisk. Vår katt er ute og inne, kommer og går som det passer han. Han er den hunden jeg aldri vil kjøpe. Det vil si; han følger etter oss alle i familien rundt omkring i garasje, plena og følger barna til skolen før han kommer hjem igjen. På vinters tid er han naturlig nok mer inne, men er likevel daglig ute og patruljerer tomta. For en katt som er en del ute vil naturlig nok pelsen utvikle seg deretter. Det vil si bli tykkere/mer underpels enn katter som kun er inne.
Lykke til med kjøp av den store og snille kjempen.
01.02.2010

Karina sier: Hei Folkens!
Jeg har lenge hatt en drøm om å skaffe meg en maine coon,men samboeren min er litt allergisk. Er det slik at denne rasen er mere allergivennlig?

Mvh Karina
15.04.2010

Gry Pedersen sier: VI driver oppdrett av Maine coon. Maine coon er verdens største huskattrase, og vår hannkatt som bare er 18 måneder, veier nå over 10 kg.

Det er mange som kjøper "halvt Maine coon kattunger" på f.eks. finn.no. Dette er sikkert nydelige katter, men det du da sitter med er en huskatt, som, om du er heldig, kan komme til å bli noe større enn en vanlig katt. Ikke noe galt med huskatter, men ønsker man en Maine coon, så er det bare renrasede katter som holder :)
05.08.2010

Gry Pedersen sier: Maine coon er en allergivennlig katt, Karina :)
Ta gjerne kontakt via vår hjemmeside www.damkatten.net
05.08.2010

Teddykatt sier: Har en MC gutt som fyller 16 år i mars 11, som er i storform, leker koser og er ute sent og tidlig. Han er veldig kosete, snakker mye og har et utrolig stort repertoar av lyder, og forstår veldig mye. Jeg kan skille på " vil ut" " tomt for vann" "tomt for mat" "rensk doen" "vil være i fred" "kose" osv. Sier jeg.f. eks "tunfisk" kommer han som en rakett. Han er venn med hele familien (4 unger), skifter på og sove hos alle. Han har imidlertid holdt litt avstand til de minste barna, men når de blir mer forutsigbare i 5-6 årsalderen er han like mye med dem. Måtte kastrere ham da han var 7, da han var vel aggressiv mot andre hannkatter som kom inn på territoriet. Ikke hyggelig når pusen hiver seg over en vanlig katt på 4-5 kg når han selv veier 8-9 kg..Han hevder fremdeles territoriell suverenitet, og overfalt en Bichon Frisee i våres ved postkassen.Hunden hadde det med å stille seg bak eieren og bjeffe og gneldre til katten når det ble hentet post. Hunden gikk i bånd med eieren, og det var med nød og neppe sønnen min fikk katten til å slippe hunden som ble håndtert som en vaskefille. Etter en alvorlig samtale med katten får nå hunden være i fred.Utover dette er det en fantastisk katt. Anbefales for alle som har mulighet til å la katten gå ute.Han besøker ungene på skolen og har av og til med andre kattevenner (hunnkatter) hjem på besøk selv om han er kastrert.
18.08.2010

Tigress sier: Jeg har 6 maine coon hjemme akkurat nå. 4 nydelige kattunger, en stolt mor, og en 1 1/2 år gammel nyyydelig premiert utstillingskatt. Dette er verdens beste katter. En Maine coon utvikles langsom og er ikke ferdig utvokst før i fire-femårsalderen. Hunnene pleier å veie omkring 4–6 kg og hannene 6–9 kg, men det finnes større eksemplarer. Det eneste problemet er helsen, så velg en seriøs oppdretter. Hos Maine Coone forekommer polydaktyli relativt hyppig.
24.10.2010

Hillbilly sier: Hei Maine Coon fans.Ettersom den blå Perseren min desverre ikke er mer er savnet etter en kosekatt og lagkamerat stort.Jeg kunne veldig gjerne tenke meg og anskaffe meg en Maine Coon.Det sies at noen opdrettere avler etter farge og noen etter størrelse.Skulle noen av dere som leser dette vite om noen opdrettere som har spesiellt store og kraftige eksemplarer av denne rasen er jeg veldig takknemlig for og få tips ( kun hankatt er aktuellt )gjerne i Garfield fagen,men det er ikke et must.Takker på forhånd til dere som svarer meg.
09.11.2010

nanne sier: Har en MC gutt på litt over 1 år. Var den minste i sitt kull på 9 stk. Men er nå en stor flott og rødlig pus. Han åpner bla en skyvedør som blir lukt for hinder for han. Hører også at han hopper opp etter dørhåndtaket på ytterdøren, så det blir nok ikke lenge før han klarer den også. Vår pus er hvertfall en oppvakt katt som skjønner det meste. Akkurat nå er han fjortis og ganske ufordragelig. Biter litt for markere seg, og hører ikke etter når vi snakker til han. Men en ting skal han ha, han rører ikke ungene. Tror også det er en katterase som er sta, og trenger samtidig aktivitet. Han følger med oss når vi går med ungene i bhg. Han er tillitsfull og stolt. Ble mange følelser hulter til bulter her, men poenget mitt er at jeg anbefaler katterasen på det sterkeste :)
13.11.2010

trønder sier: Vi er en familie på 2 voksne og 3 barn og kunne ikke valgt bedre familie katter:-) Vi har 2 stk MC gutter og de er kosete og lekne. Svært sosiale og følger ivrige med i hverdagens gjøremål. De er nå 11 og 12 mnd gamle og ca 6,7 og 7,2 kg.De har vokst enormt mye, blir nok store. De er HERLIGE!!Snakker mye sammen og maser litt på oss;-).
18.11.2010

Lurer veldig sier: Hei, jeg har tenkt på å skaffe meg katt en stund, har allerede en jente som bor hjemme hos mamma. Men hun kan jeg ikke ta med meg siden hun er vant til å være utekatt og jeg nå bor i leilighet.
Har en leilighet på 50 kvadrat og lurer egentlig på om det er stort nok til å ha Maine Coon, eller burde jeg satse på en annen katterase? Bor like ved en stor park, og er forberedt på å lære katten å gå i bånd og ta masse turer. Vil heller ikke mangle oppmerksomhet siden alltid enten meg eller min samboer er hjemme, og vi er begge to veldig glade i katt!
19.11.2010

Kitty sier: Vi har en herlig Maine coon gutt på litt over 6 mnd. Han er nylig kastrert og veier nesten 5 kg. Må passe litt ekstra på vekten etter kastrering forstår jeg. Vi har aldri før hatt husdyr grunnet alvorlig allergi i familien, men vi fikk han til låns for å se hvordan det gikk. Lykken var stor da det viste seg at vi kunne beholde han=) Vi har fått verdens beste venn, han følger etter oss overalt og "prater" fra morgen til kveld. Dette er en fantastisk rase på alle måter, elsker pelsstell, og bading er ikke noe problem=) Han følger etter barna og leker, men kan også bare ligge i fanget å male og kose- så vår erfaring er at Maine coon er en helt super katterase og vår beste venn
09.01.2011

Mona og Ståle sier: Hei.
Vi er et par som har veldig lyst til å skaffe oss en katt. Min mann elsker katter og jeg synes også det er staselige dyr, men jeg har dessverre allergi. Finnes det testhjem for Main Coon?
Vi kunne ev. også tenke oss å være forvert etc. Vi bor i Sogn og Fjordane så om det finnes et testhjem her i nærheten er vi veldig interessert.
Vi bor landlig til, enebolig med veranda på 71 kvaderat og skogen rett over rekkverket så nydelige omgivelser for en katt å utforske og utfolde seg i.
22.01.2011

Kitty sier: Håper Mona og Ståle får muligheten til å teste ut Maine Coon og allergi, dette gikk utrolig nok fint for oss- det hadde jeg aldri trodd da min samboer har hatt kronisk allergi siden han var liten. Men jeg har tro på at om man venner katten til bading og pelsstell, er det til god hjelp mot allergien=) Min samboer reagerer når vi er på besøk hos andre med katt/hund, så vi opplever Maine Coon som allergivennlig=) Ønsker dere lykke til! =^..^=
23.01.2011

Mona og Ståle sier: Hei Kitty: Tusen takk for svar, er litt spent med hensyn til allergien min, men jeg reagere kun med kløe og røde øyne og tror dette vil gå bra. Har funnet noen ikke langt herfra som har Maine Coon og har sendt de en epost, så vi venter i spenning. Men sjekker også ut Sibirkatt, men må innrømme at jeg har helt falt for Maine Coon...sukk. God helg!
23.01.2011

Kitty sier: Hei igjen Mona og Ståle! Så spennende!=) Håper virkelig det ordner seg for dere, og det er jo veldig kjekt at dere har funnet noen i nærheten.
Har dere allerede falt for Maine Coon, så bare vent til dere evt. skal å se på kattene- man blir helt tussete, så fin er de=) Sibirkatten er jo også en kjempeflott rase, også den sies å være grei å prøve for allergikere, men jeg har ingen erfaring med rasen.
Fortsatt lykke til=)
Ha en flott uke!
25.01.2011

Mona og Ståle sier: Hei igjen Kitty.
Vi har fått kontakt med et testhjem for Sibirkatt i nærheten, og satser på et besøk der i løpet av februar. Men vi har ikke fått kontakt med noen som har Maine Coon enda...så vi krysser fingre og håper. ;o)
25.01.2011

Kitty sier: Jeg tror dere kommer til å bli kjempefornøyd, enten det blir Sibirkatt eller Maine Coon- jeg tror at uansett hvilken rase dere ender opp med, kunne dere aldri tenkt dere til en annen etter å ha fått den i hus!=)
26.01.2011

MJS sier: Hei! Ble så lykkeli når jeg leste her! Venter på min Maine Coon gutt nå! leveringsklar i løpet av mars :) Har ikke lest noen plass at MCO er allergivennli så dette må jeg si var helt fantastisk å se! Vi har litt allergi i familien mn ikke i huse! :) Så d blir jo at man tenker på d! Mn nå er d kanskje ingen fare! :) LYKKE!!

Mona og Ståle! Har dere vært i testhjemmet? Evt hvordan gikk d?
20.02.2011

Kattedamen sier: En Maine Coon koster fra 5-7500 kroner. Kjøper du av oppdretter er katten vaksinert to ganger, tatt ormekur og i noen tilfeller kastrert/sterilisert. Vår lille krabat på 4 mndr hadde også med seg både litt for og utstyr. En herlig og snill pusegutt. :)
21.02.2011

Maine coon lover : * sier: Ok tusen takk ! : ) Håpar det går bra med katten dokkars da : )
22.02.2011

Mona og Ståle sier: Hei MJS, vi har ikke vært i testhjem enda...vi venter til veiene blir litt bedre, litt mer vårlig og at rasfaren skal være over, da skal vi til testhjem. Vi krysser fingre og håper det går bra. Skal gi beskjed når vi har vært i testhjem for sibirkatt. Vi skal også besøke noen med Maine Coon og jeg håper jeg tåler de. ;o)
18.03.2011

Lill sier: Jeg har en MC hann som dessverre har HCM, noe som er vanlig blant rasen. Oppdaget dette ved at han begynte og pese som en hund når vi lekte med han, og han nøs ofte. Så vær på vakt med katten deres!Han er nå akkurat blitt 2 år, og håper vi kan ha han i ange år fremover. Før jul var vi sikre på og måtte avlive han fordi han var så dårlig. En rekke veterinærer hadde da sett på han og ga oss ingen gode tilbakemeldinger. Men så fikk vår faste veterinær en idè om en ny medisin.......gjett at den virket!! Jeg har nå fått en katt som virkelig oppfører seg som en katt! :-)) Så til alle dere MC-eiere der ute....ikke gi dere uten at alle muligheter er prøvd ut! Katten min er helt forandret etter ny medisinering. Og alle dere som vurderer Maine Coon.....sjekk kattungen for HCM, ikke bare foreldrene!!
26.03.2011

Sylvi sier: En ting jeg lurer på når det gjelder Maine Coon. Det er snakk om at den rasen kan være mye utsatt for polydaktyli (ekstra tær). Så da lurer jeg på hva en oppdretter gjør med de kattungene som har den tilstanden? Noen som vet???
30.04.2011

Mona sier: I norge har vi oppdrettere ikke lov å avle på polydaktyl.I danmark har de lov.
Hvis vi hadde fått en slik måtte den bli det vi kaller kosekatt og ikke brukt i avl.
Alle raser kan bere polydaktyl geenet.
Hos huskatt kaller vi det skipskatt.
01.05.2011

Sylvi sier: Det sies jo det at Maine Coon er en veldig utsatt rase. Men har enda ikke funnet noen til salgs noen steder. Kunne ha tenkt meg en slik en til kos å lek:-) Å så er det en ting til. Ser jo at Meine coon koster litt, så da lurte jeg på om det koster det samme for en som er kasterert og en ikke?
01.05.2011

Vivi sier: Det er er flere MCO-oppdrettere i Norge som avler på polydaktyli kattene sine. På Finn er det veldig mange annonser på MCO kattunger. Selv kjøpte jeg en i februar som nå er 6 mnd. En som er kastrert koster det samme. Tenk da på at du slipper å betale det selv. Har man ikke råd til en kattunge så kan man få kjøpt en voksen til redusert pris av oppdrettere.
09.05.2011

Melanie sier: Jeg har en kjempe fin maine coon jente som jeg kjøpte av en oppdretter. Og jeg kjøpte hun som voksen og fikk henne billigere. Det er ikke vært noe problem mellom hun og den andre katten vi hadde fra før heller. Og hun går greit overens med alle i familien. Så hvis du ikke vil kjøpe en som er alt for dyr så går det helt fint å kjøpe en eldre katt.
De fleste oppdretterne vi så på før vi kjøpte hun vi har nå solgte ikke ukastrerte katter, men vet ikke om det er typisk eller det bare var tilfeldig at de ikke ville det.
10.05.2011

Sylvi sier: Trodde ikke det var lov å avle på MCO med polydaktyli her i lande.
12.05.2011

Mona og Ståle sier: Vi har bestilt oss ei nydelig MC jente og gleder oss til å få henne hjem i slutten av juli.
Er så glad jeg tåler rasen, vi var hjemme hos oppdretter og jeg hadde 13 MC katter rundt meg og det gikk helt superflott. Koste med kattungene og la nesa i pelsen, og ingen reaksjon..
Så ønsker Zifina's Ginni velkommen, vi gleder oss.
14.05.2011

sami sier: hvor kan man kjøpe en katt
19.05.2011

Caprice sier: Sami - vi fant vår Main Coon på finn.no. Jeg tror mange oppdrettere annonserer her. Sjekket nettopp og da var det kun en voksen å få kjøpt, men det er stadig annonser ute.
23.05.2011

Vigdis sier: Hei!! Vær nøye med oppdretter. det finnes en side som heter Maine coon lovers and breeders. Les der og du vil finne alle de seriøse oppdrettere med hjemmeside og adresser. Der står også mye om rasen.Har to gutter en kastrat som er vår lille "Lulle"og en ukastrert vidunderlig kosegutt,som forøvrig veier 10 kg.Han tror han er baby...Kos dere med kattene,-de er bare fantastiske.
05.06.2011

Mons sier: Hvor kan man få tak i Maine coon og hvor mye koster de?
01.07.2011

Tussa sier: Hei
Jeg vurderer og anskaffe meg en Maine Coone og er interessert i andres erfaringer med hensyn til pelsstell. Vil f.eks pelsen "tove" seg så den må klippes med jevne mellomrom? Eller røyter MC mere enn en huskatt?
06.07.2011

MC jente sier: Noen som vet om main coon vil trives som innekatt i en leilighet, en to roms?

Noen erfaringer?:)
01.08.2011

¨Tussa sier: Hei
Jeg har akkurat overtatt en Maine Coon fordi det var mangel på utemuligheter hos eierne. Denne katten trivdes ihvertfall ikke med å være innekatt. Jeg bor på landet og katten storkoser seg nå med utelivet.
03.08.2011

MC jente sier: Ok. Var dette noe som kom frem over tid, eller demonstrerte den med en gang at den ville ut osv.?

Takk for svar:)
04.08.2011

Tussa sier: I utgangspunktet var det meningen at katten skulle få være ute og inne som den ville, men på grunn av stor trafikk tett inntil huset noe som medførte to påkjørsler ville ikke eierne at katten skulle være ute. Så det vil jo si at den demonstrerte at den ønsket og komme ut straks. Katten "fløy" på vinduer når det var fugler i lufta og viste tydelig at han ønsket og være ute å jakte.
04.08.2011

Anita sier: Vi fikk en mc-frøken i huset i påsken. Hun tilpasset seg veldig fort, ble godvenn med hunden og minstejenta på 2 år. Jeg har blitt totalt forelsket i rasen. En mer rolig og stødig katt skal man lete lenge etter. Fantastisk snill, har ikke gjort noe ugang i huset, ei heller klore el. lekebite. Hun bare går sin vei om hun vil ha fred for 2-åringen vår. Vi bor på gård, og nå er hun blitt kastrert slik at hun kan få gå fritt ute, det ønsker jeg at hun skal få gjøre. Hun har hittils bare gått i bånd sammen med oss, men nå skal hun få komme ut. Siden jeg aldri har hatt katt tidligere, så lurer jeg...er det bare å slippe henne ut sammens med oss en dag? Hun er nå passert 7 mnd så ettersom jeg har lest meg fram til er hun nå moden nok til å gå ut alene mtp retningssans osv. Noen som har noen gode råd/erfaringer å komme med før hun får gå ut i den store verden alene...synes det er litt skummelt jeg da, men synes dòg at en katt skal få lov til å klatre i trærne og jakte litt :=)
07.08.2011

anita sier: til anita fra anita
Vi fikk vår andre maine coon i jan 2011. Er enig at katter bør få muligheten til å være ute.
I vår familie gikk vi tur med han kun på tomta vår i 1-2 mnd i bånd før vi slapp han ut alene. Da var han 8 mnd. Vi sørget i denne perioden for å skremme han for biler og motorsykkler. Tutet og ruset motorer i nærheten av han. Dette virket. Han ser seg for før han går over veien. Dette ser vi hver kveld. Da går mannen i heimen tur med han rundt kvartalet. Mannen min røyker og prater med katta og katta svarer kvitrende. Artig til alle naboene dette.
Det er godt for både deg og katta di at du/noen kan være ute sammen med henne i de første ukene, bekreft for henne at du er der for deretter gå turer bort fra henne. Det vi opplevde var at inntrykkene katten vår fikk av å være ute, fikk han til å bli helt utslitt etter kort tid i starten. Dette endret seg etterhvert som dagene og ukene har gått. Kos deg masse.
20.08.2011

Mona og Ståle sier: Hei. Nå har vi fått vår flotte MC kattunge, hun er nå snart 5 mnd og aldeles nydelig. Vi fikk tilbud fra oppdretter om å overta ei MC jente på 3,5 år også, for hun ble litt mobbet av flokken i oppdrettet. Dette takket vi ja til, hun er tante til kattungen vi kjøpte og de går veldig godt sammen.
Foreløpig er det kun den voksne som får gå fritt, vi holdt henne inne en uke så hun skulle bli litt trygg. Men nå kommer og går hun som hun vil.
Kattungen får være ute på verandaen som vi har stengt av for trapp og løper inn og ut og storkoser seg. Vi er bare helt forelsket i rasen og storkoser oss med Ginni (5 mnd) og Avida (3,5 år). Anbefaler i alle fall rasen....man blir "tussete" helt klart!!
Vi holder også kontakten med oppdretter via Facebook og legger ut bilder så hun får følge med på utviklingen til begge kattene. :o)
24.08.2011

Kitty sier: Gratulerer så mye til dere, Mona og Ståle! :) Så herlig at dere har fått dere to flotte Maine Coon :) Ønsker dere lykke til :)
29.08.2011

Tussa sier: Hei
Jeg har nå hatt en omplassert Maine Coon i 3 måneder. Katten er både ute og inne og trives med det. Utfordringen er pelsen, særlig pelsen under buken "tover" seg og katten misliker sterkt når jeg prøver og kamme der. Jeg ser også at de fine slengbuksene har forsvinni, noen som har noen tanker om dette skyldes at det blir "nedslitt" når katten går ute eller mangel på børsting.
Takknemlig for gode råd.
26.10.2011

Mona og Ståle sier: Hei Tussa.
Du sier ikke noe om det er hann eller hunnkatt. Oppdretteren vi kjøpte fra fortalte at hannkattene har en tendens til å få litt mer "fettete" pels og gjerne på magen. Anbefaler å kamme å børste hver dag. Men blir det for mye floker, ta kontakt med vetrinær og få dem til å barbere magen for å bli kvitt flokene.
Vi børster hver dag og har omtrent ikke hatt floker, kun 3 stk som vi klippet vekk. Men vi har to hunnkatter. Gi katten et bad også, jeg vet ikke hvor ofte, men det kan hjelpe på den fettete og flokete pelsen under magen.
Hilsen Mona
01.11.2011

Lissi sier: Maine Coon er den herligste katterasen som finnes. Pusejenta mi er ikke av de største, og heller ikke den som hopper opp på fanget for kos. Men hun er meget sosial, og kommer løpende om du forlater henne på kjøkkenet. Prater og står på. Hun går ut og inn ettersom hun roper etter det, Hehe.
15.11.2011

anita sier: Jeg har litt trøbbel med min pus. Hun vil absolutt ikke at jeg steller henne, nå har hun floker under buken som jeg må forsøke å klippe vekk. Hun hugger etter meg når jeg skal stelle etter henne, så det hele er lite kos. Jeg har stelt henne jevnlig siden hun var liten, men nå vil hun ikke...hun er snart ett år, og har i grunn blitt umulig på flere områder, hvor hun bla. tar bena våre, og klorer når vi klapper - helt ut av det blå. Lite morro for store og små. Jeg har en vannflaske jeg bruker på henne når hun tar bena våre, og da stikker hun unna, tror hun har forstått poenget nå. Men, jeg har lite erfaring med katt, er egentlig ett hundemenneske. Får katter samme raptus-periode som hunder gjør, hvor de blir litt umulige og trassige, rett og slett pubertetsfakter?
04.12.2011

Anonym sier: Hei Anita. Har du kjøpt klorestativ til katten din? Det var noe av det første vi kjøpte og sprayet det litt med Catnip, vi har aldri hatt problemer med at kattene våre går etter føttene våre eller klorer på møblene.
Er katten veldig flokete på magen ville jeg tatt kontakt med veterinæren og fått han/hun til å barbere magen og flokene bort. Lykke til!
09.12.2011

Anita sier: Ja, vi har stort klatre/klorestativ til henne, Catnip bryr hun seg ikke om. Vi leker med henne, men det er ikke alltid hun er interessert, men fant ut her om dagen at litt matpapir var morro. Hun ligger stort sett å sover dagen lang foran varmen, tror rett og slett hun er ei skikkelig einstøing som trives best i eget selskap. Det har kommet dithen at vi vurderer omplassering, da hun også har tendens til å klore og bite datteren vår, som oppfører seg pent mot pusen. Hun kan klore når vi klapper, uten å komme med noe advarsel på forhånd, så tror kanskje hun må flytte til en familie uten små barn...
10.12.2011

Elisabeth sier: Jeg har en Main coon katt! TIL DERE SOM VURDERER Å FÅ MAIN COON KATT!: Den er helt utrolig fin!En skikkelig ute katt, men når den kommer inn er den snill å kosete som et lite lam! De er langhårete pelsdotter kan man si! min er svart å hvit, men en stor ekornhale. Blanding av hvit og sort main coon katt. de blir ikke så veldig store, men de er ikke små. de er tynne men med tykk og silkemyk pels!
04.12.2012

MEG OG SILAS sier: Hei! Jeg har en Maine coon:) en gutt i fargen sølvtabby. Han er utrolig herlig! Han er litt over ett år nå og veier sånn ca.5 kg. Silas er mest lik en hund. Han liker ikke å ligge på fanget, det tror jeg kan være fordi han er ganske stor, og blir fort varm av all den pelsen. Silas liker best å ligge ved bena mine. Han vil helst være i nærheten av folk, og liker å ha oversikt over hva som skjer! Vi fikk Silas da han var 11 uker og jeg startet å lære han litt triks. Silas kan å sitte, gi labb, stå på bakbena, hoppe hinder, ligge, rulle rundt og noe mer. Alt på kommando! Triksene har jeg lært ham selv:) Han lærer utrolig fort! Her om dagen så tok jeg litt av tørrforet hans og puttet det i en liten flaske med et lite hull på. Noen minutter senere lærte han å trille rundt på flasken for å få ut maten.

Silas liker også å være ute. Han har en kraftig pels så han fryser ikke! Han er kastrert så det blir ikke mye slåssing akkurat. Det eneste litt dumme er at han får litt floker her og der. Han får store harde klumper av pels under armene og på bakbena (under halen) det er veldig vanskelig å få ut flokene, så det vi ender opp med er at vi klipper dem av. Har noen et forslag annet enn det?
Silas er ikke en spesielt sint katt, men han biter ofte. Når vi børster han, prøver å ta han opp på fanget, bærer han...osv... så biter han. Har noen opplevd det samme? hva gjorde du? Men jeg vil bare si at Maine coon er en kjempefin rase! Snill som et lam! De liker ikke at dører er lukket, så Silas bruker å sitte å skrape på dørene til vi kommer og åpner. Han er i tilegg veldig glad i vann. Silas drikker bare rennenede vann fra vansken når vi er hjemme. Silas bryr seg ikke om katteleker eller catnip. Han elsker å leke med sammenkrøllet matpapir/sølvfolie eller trille en klinkekule i badekaret. Maine coon er veldig lik gauper. Dusker på ørene og kraftig bygd:) de tåler veldig mye også. De har også en egen liten lyd;) Hvis du vil ha en rolig og snill katt, som ikke lager så mye leven, så er det Maine coon du burde velge. Hilsen MEG OG SILAS
18.02.2013

Garth sier: Hei! vi har ei flott main coon jente. er usikker på om henne er ekte når eier har ved et uhell latt mor være ute med 2 forskjellige hannkatter, maine coon og huskatt. Henne har trekkene til en main coon, men har da ikke stamtavle på henne. vi tenker å la henne få 1 kull med kattunger før vi steriliserer henne. det hadde vært veldig gøy om vi kunne fått "lånt" en hannkatt til parring. vi skal ikke selge kattunger, gi de bort. så dette er ikke for å tjene penger på en "huskatt" som oppdretter kaller det. Er det noen som kjenner eller har en ledig hannkatt? ingen hast.
23.02.2013

Stine =) sier: Selg kattene, da gjer du dem ein stor tjeneste =)
Ingen dyremishandler vil betale for ein kattunge som skal leve i 2 dager, men å få ein derimot...
Ingen vil heller betale for slangefor når fem kattunger gis bort.

Du kan da se hvem som faktisk vil ha kattunger og hvem som ikke ordentlig vil ha, viss du skjønner...
Det tar kanskje mer tid å få hjem til kattungene men det er verdt det :)
Eit anna tips er å ikke la katten din få kattunger.=)
Vêr at det du gjør er veldig lite i forhold til hvor hvor mange katter som fødes i året og alt det der, men det gjør ein bitteliten forskjell uansett!
(Viss nesten alle sterliserer/kastrerer sin katt) Katter blir mer skjeldne, og katter blir mer verdie. Idag er ikke en huskatt verdt stort mer enn en hullete sokk. Men viss nesten alle steriliserer/kastrerer katten sin så gjør det noe med problemet etter noen år. =)
23.02.2013

Garth sier: Takk Stine! vi har tenkt til å beholde en kattunge selv. Har nok ikke samvittighet å gi fra oss alle :) Jeg regner med å ha flere venner/bekjente som ønsker seg katt, så det er ikke aktuelt å gi de bort til slangemat (uff, vondt å tenke på). Takk for svar.
24.02.2013

Thomas sier: Heisann

Vi trenger litt eksperthjelp... Har en MC på 3 år og 9 mnd, hunkjønn. Hadde også en gammel skogkatt som nettopp døde, de 2 gikk godt sammen. For å avhjelpe ensomheten vi trodde ville komme, så har vi kjøpte en MC til, knappe 5 mnd nå.

Hun lille (KI) vil selvsagt leke med alt og alle, og hun store (KA) er til en viss grad med, men hun blir lett irritert, og da smeller det. Så KI har nå flere kuler på hodet og rurer i ørene, så bruker nok både klør og tenner.

KA kan vaske den lille og de kan ligge side om side, men ofte er det knurring og uling bare KI går forbi.

Vi bor midlertidig i blokk mens huset vårt bygges, så lufting blir det smått med, bortsett fra veranda. Men merker stemningen synker ved leggetid når de må inn fra verandaen, da blir KA arg og deretter er det et helvete på soverommet vårt de neste 1-2 timene. Vinduet er 1,2 m bredt, men KA blir krigersk dersom lille KI nærmer seg.

Det er fresing og uling, og det blir jo bare værre når vi tar tak i KA, men vi aksepterer selvsagt ikke dette!

Men om morgenen kan de gjerne ligge side om side, og da er det helt ok... Skjønner ikke kvitring dessverre, men den lille har en tendens til å kvitre MYE, spesielt om kvelden når hun slipper til i vinduet. Hun ser vel et eller annet der oppe, sikkert. Men denne kvitringa gjør KA veldig sinna! Så det vi trenger er vel en oversetter ;)
11.07.2013

Hege sier: Jeg har to Maine Coon kattepuser. Begge er hanner, og begge er kastrert. Den ene er vakker å se på, glansfull fin pels, pene trekk, elegant og akrobatisk. Lang og slank, veldig spenstig. Denne veier rundt 9kg. Den andre er mer sjarmerende enn vakker. Den er stor og tung, klumsete, lat, tovete og grov pels. Denne er 11kg tung. Begge følger meg over alt, lager mye lyder og er nysgjerrig på vann. De plasker med labben i vannskålen sin før de drikker og graver på gulvet foran matskålen. De har hver sin personlighet, begge er veldig kosete og lekne. De trenger mye plass fordi de er veldig aktive, de leker og herjer mye frem og tilbake, høyt og lavt i huset. Møblene har blitt spart, men de har brukt opp to store klorestativ. Dessuten er trappen opp til 2. Etg blitt veldig slitt. Men det er verdt det. De er helt fantastisk fine!
12.03.2014

Line sier: hei,
har em maine coon gutt på 15 mnd som har begynnt å slippe store dotter med pels? noen som har vært borti noe linende ?
14.08.2014

Titti sier: Hei. Jeg har en 6 år gammel MC som også plutselig slipper dotter med pels. Det går greit å børste/gre henne, men er dette vanlig? Hun har også litt "fettet" pels på brystet - bør hun vaskes?
Håper på gode råd mht pelsstell
20.11.2014

Mummycat sier: Jeg har en Maine Coon frøken på 11mnd, hun veier 5kg. Hun er så vakker of fin. Snill som dagen er lang. Dette er min første Maine Coon og lurer litt på størrelse. Det skrives at hunnkatter ligger på 4-6 kg. Gjennomsnittet da. De er jo ikke ferdig utvokst før i 4-5 års alder. Jeg skjønner jo at de ikke vokser i samme tempo, men er det mulig å angi hvor stor hun kan bli? Hun ser ikke tykk ut, Jeg ble faktisk litt overrasket over at hun veide såpass. Noen med erfaring som kan si litt om dette? 😊
02.12.2014

Smynne sier: Hei! Jeg har hatt en Maine Coon kattunge nå i snart to måndter. Hun er snart 4 mndt og noe av det mest pratsomme og sosiale dyret jeg noensinne har møtt! Svarer på tiltale med denne vakre "kvitringen" og er bare det mest nysgjerrige vesenet på jord...

Jeg har også tre "tette" barn under fem år som denne katten simpelthen digger! Den finner på altmulig for å leke med dem, og de er blitt veldig glad i henne allerede. Hun er nok veldig selvrådende, den katten naboen hadde der vi bodde før fant seg i veldig mye løfting. Her er det ikke helt det samme nei, men det går nå det også..

Var litt spent på så små barn og en katt, men det har gått over all forventning.

Det "værste" hittil er vel dette behovet hun har for å "fixe pelsen min". Dvs. hun "grer" gjerne håret mitt og "pusser" ørene mine... Litt plagsomt om kvelden, men hun har begynt å ta hintet om at dette ikke er såå populært hos meg... :)
Så var det også veldig vanskelig for å få henne til å spise noe annet enn ferskt kjøtt, selvom hun var vant til tørrforet fra oppdretter- men etter å ha spist blandinger i nå over en måned hører jeg endelig knas av tørrforet også. Kanskje var det noe med tannfelling..

Det siste så har hun begynt å ville opp i badekaret når jeg bader..... Vi får se:)

Gleder meg til å bli kjent med henne videre
30.01.2015

Hund og maine coon sier: hei hei. jeg får en maine coon kattunge snart en gutt. har også hund fra før også en gutt.. noen tips til hvordan de skal møtes de første gangene? hunden er 1år gammel så ennå veldig leken å mye valp i seg.

lurer også på om noen andre som har hund og maine coon som kunne delt litt erfaringer?

takk på forhånd
21.03.2015

Gunda sier: Hei! Har en MC hankatt. Aldri før hadt rasekatt, men denne rasen er å anbefale. Elsker å være sammen med oss ute med det vi holder på med. Inne vandrer han ilag med matmor og har mye og fortelle, særlig om morgenen når vi står opp. Følger barna et stykke på skoleveien, som om han skal passe på. Det eneste probleme er at siden det er en stor katt, kan jaktbytte også bli stort,desverre! Vi bor rett ved sjøen, så det er mye lusking i fjæra etter fugler. Det største han kom inn med var måken, heldigvis berget vi den. Store feite rotter har jeg jakta mange på. Han skal jo selvsakt bare hvise frem bytte å få skryt, men det er ikke alt jeg vil ha inn i hus. Heldigvis er jeg ikke redd for noen av delene så så langt går det bra. Men det er noe å tenke på når man skaffer seg en så stor katt, det gjorde ikke vi. Ellers er det bare velstand med denne katterasen..
02.05.2015

Savannah sier: Hei!
Vi har nettopp fått vår første MC. En herlig gutt.
Det jeg lurer på er: han er på en måte korthåret. Alle hans fire søsken er langhåret. Jeg er klar over at om en MC er korthåret, så er den ikke renraset. Men jo, både mor og far er MC. Valgte ut denne karen da han var heelt nyfødt, pga fargene hans. Så jeg kunne ikke akkurat bytte heller.. 😜
Kan en MC være litt korthåret?? Han har noen lange tynne fjon "forbi" pelsen, myk og god er han, typiske MC-trekk.. Men ikke sånn langhåra som brødrene og søsteren..
20.07.2015

KGanga sier: Hei Savannah!

Jeg har ikke en MC enda, men skal hente om 2 uker
07.08.2015

KGanga sier: Forsvant mye av innlegget visst. Men det jeg ville si var at stamtavlen vil jo vise om det er renraset, og da ville jeg ikke bekjymret meg :) Har også lest mye og virker som lengden helst kommer etterhvert og så er det gjerne bare individuelle forskjeller som med oss mennesker på hvor fort håret vokser selv om vi er i slekt :)
07.08.2015

Børge sier: Vi har en MC jente som er 5 mnd. Hun skal ikke brukes i avel. Når bør en sterilisere en hunnkatt? Skjønner at det er mange meninger og dette blir en jo fort forvirret av. Hva mener dere som har store fine MC katter.
12.10.2015

Marianne J. sier: Hei.Jeg kjøpte Maine coon i fjor,og fikk han kasterert rundt 5 mnd fordi han begynte å markere.Nå er han snart 8 mnd og er et monster til tider.Skikkelig trass kan det virke som.Noen der ute som kjenner igjen dette?
17.02.2016

kattemor sier: Det er litt forskjellig hvor store de blir hør gjerne med oppdretter om foreldrene er veldig store hunnkatter kan bli opptil 6 kg og hanner 8 kg men jeg har hørt om de som er større. Husk at de vokser i 4 -5 år og ikke er utvokst før det.
24.07.2016

kattemor sier: Jeg har en ekte mco og en huskatt kalles det vel begge foreldre er mco men stamtavlen fikk vi aldri.Du kan jo høre med vetrinæren jeg steriliserte mine da de var 5 mnd,om katten din skal være ute Børge bør du ikke vente til den får løpetid da kan både hunn og hannkatter bli desperate etter å finne en av motsatt kjønn og komme seg ut. Husk at er uhellet ute er blaandingskatter ulovlige da man skal arbeide for det rasetypiske ved mco.Mine er 18 og15 mnd og 5,3 og 4 kg.De er ikke ferdig utvokst men for meg er ikke størrelsen så viktig mer at de er friske
24.07.2016

kattemor sier: Noen tips mine cooner er sterilisert/kastrert og ute og inne. Om sommeren har de to hunnkattene mye klumper i pelsen. Jeg deltar ikke i utstillinger så de blir ikke badet om de ikke er fulle av skitt. Problemet med spesielt den ene er at hun blir rasende bare jeg grer forsiktig i pelsen,den må jo stelles og hun har noen klumper med kvister eller blader i, dette kan jo ikke verre behagelig, jeg har kjøpt en liten knivliknende sak på dyrebutikken som man skal sette inn i klumpen,det fungerer bra men ikke når katten knurrrer, freser, prøver å anngripe i dag fikk hun satt et skikkelig klor på nesen min og sånn generelt men man har da sprit.Denne katten er lansint og å gi henne en godbit hjelper ikke nå er hun sint til i morgen.Jeg har mange katter og målet er at alle skal få gå til tannlege, ca 1 pr. mnd han har jo ferie tror denne har 2 brukne tenner og neste gang er det hennes tur. Klippe selv tør jeg ikke mtp børstingen. Hvor mye koster klipp av mage med narkose? Er det det beste?
24.07.2016

Din kommentar om Maine coon:

Flere katteraser

Brukere som leste om Maine coon var også interessert i følgende katteraser:

Søk - Katteraser.org


Forsiden Bilder av katteraser Bilder av katter