Javaneser

Javaneser blir beskrevet som en balineser men med større fargekombinasjoner. Denne rasekatten er kjent for å være smart og snakkesalig.

Javaneser bilder

JavaneserJavaneser

Fakta om Javaneser

Javaneser

Som balineser og siameser er en javaneser veldig vokal, og liker å "prate" mye. Den har en halvlang pels som kommer i mange ulike farger.

Den kan minne veldig om både siameser og balineser, spesielt med tanke på intelligens. De orientalske katterasene er stort sett kjent for å være spesielt intelligente.

Før du anskaffer deg en javaneser bør du merke deg at dette er en katt som kommer med mer enn bare noen få mjau om dagen. De snakker veldig mye, slik som balineser, men akkurat hvorfor disse kattetypene snakker så mye er et lite mysterium.

En javanseser blir omtalt som colorpoint katter, det vil si katter som kommer i alle slags farger og fargekombinasjoner, men gjerne utenom de standardiserte fargene man ser hos balineser.

Javaneser har en tendens til å bli overvektige dersom de ikke får nok trening.

Erfaringer med Javaneser

Her er det leserne har sagt om javaneser. Skriv kommentar

Katrine sier: Utrolig morsomt å se på den første videoen der katten henter leken - - - det gjør begge mine katter også, har aldri før sett en katt som apporterer :) De er jo bare utrolig sosiale! å er de to så blir de utrolig glade i hverandre.
20.04.2010

Elise sier: Finnes det noen oppdrettere av javaneser i Norge? Jeg har lest mye om katteraser og vært på kateutstillinger, og bare sett et par javaneser katteraser - og de er noe av det nydeligste jeg har sett. Må bare få meg en slik, skal være innekatt. Oppdrettere av denne rasen??
10.12.2011

Din kommentar om Javaneser:

Flere katteraser

Brukere som leste om Javaneser var også interessert i følgende katteraser:

Søk - Katteraser.org


Forsiden Bilder av katteraser Bilder av katter