Abyssinier

Abyssinier er en katterase som er utadvendt, viljesterk, og intelligent, men er vanligvis opptatt med å utforske omgivelsene.

Abyssinier bilder

AbyssinierAbyssinierAbyssinierAbyssinierAbyssinierAbyssinierAbyssinier

Fakta om Abyssinier

Abyssinier

Selv om abyssinier er en populær rasekatt blant oppdrettere og eiere, er ikke abessiniere så ofte brukt som viser katter på grunn av sin skyhet overfor fremmede og deres engstelig natur.

De har en rolig fremferd. De er kjærlige ovenfor sine eiere, og trenger mye kontakt med familien. Uten nærhet til mennesker eller andre dyr vil de kunne bli deprimert. Daglige aktivitet og oppmerksomhet er viktig for en abessinier.

På engelsk kalles denne katterasen for "Abyssinian".

Erfaringer med Abyssinier

Her er det leserne har sagt om abyssinier. Skriv kommentar

kattemenske sier: Er dette store katter slik som maine coon eller er de mye mindre?
12.05.2009

zotica sier: Maine coon er den største tamkatt rasen. Abbysiner en nok litt mindre, de har en slank og atletisk kroppsbygning, og er aktive og lekne katter.
10.10.2009

Eva sier: Abyssiner er den mest sosiale katt du kan skaffe deg. Labber etter deg, henger rundt halsen og vil ha kos. Er ppeli for handikappede siden de elsker å ligge i fanget.
29.04.2010

Ann_87 sier: våres abyssiner er meget sosial, emn rolig. han er ikke sky ovenfor fremmede eller andre dyr. vi har også en cornish rex som er direkte innpåsliten i forhold! Abyssineren er kjempe enkel å gå på tur med ute (i bånd). morsom katterase:)
05.07.2010

ashley sier: Abyssiner er en veldig aktiv og leiken katt,men katten er også veldig kosete.De elsker oppmerksomhet.De har ett smalt fjes og er veldig lange og tynne.
17.07.2010

Wenche sier: har bodd med en aby i elleve år abyssineren er nyskjerrig,uredd, leken ,oppmerksom og vennlig,de liker seg i høyden,min aby synest at det er utrolig kjekt når det kommer noen som skal reparere noe hos oss han hjelper til med å gå i veien, party trikset er å hoppe opp på skulderen til alle som kommer på besøk,
21.07.2010

seie:) sier: min abyssiner er heilt gal etter kos:)
Elskar Mjau. Han heiter det forddi den mjauer sånn:) Eg har to norske skogkatt jenter som Mjau flørter med. (han er kastrert:). Mjau likar å
springe etter meg og Tonje. ( hesten min. Ein shetland ponny) Når vi rir. Nei eg er ikkje for vaksen til å ri ein shetland ponny eg er bare ellve:)Dei andre kattane mine. Dei skogkattene er meir kosete mot storesystra mi men dei er mine engtelig når systra mi er på jobb altså heime hos seg sjøl! OI OI ¨no kjenner å ser ein stor blank flått på Alice skogkatten min den eine. Ho er kosete og tålmodig og ho er 12 år gammal.
31.07.2010

Bente sier: Abyssinier er livlige og blir ansett som morsomme katter. Enkelte skriftlige kilder om rasen gjentar fremdeles teorien om at den stammer fra den ville Pallas-katten. Den usannsynlige forteller at tartarene temmet Pallas-katten og brakte den til Tyrkia. Tyrkerens halvlange pels er muligens et resultat av en mutasjon for hundrevis av år siden i en isolert tamkattpopulasjon i Sentral-Asia.
24.10.2010

Nils Arne sier: Det bente skriver kjenner jeg meg ikke igjen i, bortsett fra at det er morsomme katter (men det er jo selvsagt ganske så subjektivt).

Abyssineren er en katterase som gir et majestetisk inntrykk. Den er smidig og elegant og har en velproporsjonert og muskuløs langstrakt kropp og et middels langt hode. I størrelse blir den ca. 4-7,5 kg. Pelsen er kort, tett og glatt, lys i grunnfargen, men mørkere utover mot hårtuppene. Flere farger er tillatt. Somali er en langhåret variant av katterasen.
24.10.2010

Nils Arne sier: Abyssineren er en livlig, aktiv og leken katt, som har en god porsjon nysgjerrighet. Temperamentet er balansert, men den har en sterk personlighet og trenger mye oppmerksomhet.
24.10.2010

Anonym sier: Abyen er en middels stor rase, rundt fire kilo. Det artikkelen her ikke forteller er at dette er svært aktive katter! De er intelligente og krever mye stimulans - men du verden så trivelige katter!
09.12.2010

Tom sier: Vi har en 11 år gammel kastrert hann Abbysiner og det er den snilleste katten jeg noen gang har vært borti , jeg er 51 år og alltid hatt katter.Den har aldri klort noen mennesker og den kan faktisk ikke bli sint uansett hva vi enn gjør med den . Han er en musefanger av rang og en den eneste katten jeg har sett som fanger Skjærer . Han er utrolig kosete men kan til tider være masete , sikkert fordi alle barna våre er flyttet ut og han holder på å sprekke av kjærlighet . Hvis ønsket er en leken og snill familiekatt er Abbysiner absolutt å anbefale , og så er de jo så flotte å se på .
01.02.2011

Anonym sier: Abysinner nr. 0622
04.08.2011

lars jørund sier: Selv om abyssinier er en populær rasekatt blant oppdrettere og eiere, er ikke abessiniere så ofte brukt som viser katter på grunn av sin skyhet overfor fremmede og deres engstelig natur.

De har en rolig fremferd. De er kjærlige ovenfor sine eiere, og trenger mye kontakt med familien. Uten nærhet til mennesker eller andre dyr vil de kunne bli deprimert. Daglige aktivitet og oppmerksomhet er viktig for en abessinier.

På engelsk kalles denne katterasen for "Abyssinian".

Jeg er nr. 7493
05.08.2011

Ingunn sier: Har hørt at disse kattene har problemer med helsen i Norge, en norsk avler som driver hensynsløs avl på de, og som bare er ute etter pengene, var det en dame som fortalte meg på katteutstilling nå i sommer.
12.09.2011

lalalala sier: Jeg har fryktelig lyst på en abyssiner! Jeg bor for tiden veldig smått, midt i oslo. Når jeg sier veldig smått snakker jeg om 20 m2. Som sagt midt i oslo, så ingen mulighet til å la katten gå ute. Jeg lurer derfor på om det er mulig å ha en abyssiner inne på så liten plass? Ikke ta meg feil, at jeg "ikke bryr meg om katten" eller lignende. Skaffer meg selvfølgelig ikke katt om det ikke er forsvarlig. Kun et spørsmål! :) (har hørt at abyssinere passer bedre inne enn ute også). Ellers er jeg stort sett hjemme bortsett fra når jeg er på forelesninger, men det er ikke spesielt lenge eller mye.
Kan også ha to, om det er bedre for katten/kattene. Takk på forhånd for svar!
18.12.2011

Siw Elisabeth sier: Hei!
Svar til forrige innlegg:
Min erfaring er at denne lille katten krever stor plass, om det direkte er forbundet med areal eller mulighetere som er store kan man nok tolke forskjellig. Imidlertid vil jeg tro at to katter klarer å holde selskap i hverandre og da ville jeg nok anbefale to katter. Mange kattemennesker har ofte to for at dyrene skal finne selskap i hverandre når vi mennesker er borte, som jobb, studier osv. Vi bor i et ganske stort hus, der det er lite trafikk utenfor og rett ved skogen. Katten får også være en del ute (løs)og hun går aldri langt hjemmefra, men holder seg relativt nært til huset, i tilegg er hun mest i stuen og på kjøkkenet (hun elsker mat... hele tiden):-)
Vis jeg var deg ville nok diskutert dette med flere siden hybelen din er markant liten. Har du uteplass, dvs. balkong som kan tettes med netting vil jo det øke mulighetene. Men, jeg ville sagt absolutt nei til en katt. Men, kanskje stiller det seg litt anerledes til to katter? Jeg tror noe av det viktigste er kjærlighet, at den ikke er mye alene, lek, litt ut i bånd kanskje (det redder jo mye) og en lekekamerat. Dessuten er dette en relativ liten katterase. Min frøken veier vel ca. 2,5 - 3 kg.
17.09.2012

Missi sier: Med katt på liten plass kan det hende en ikke altfor aktiv katterase ville passe? En kastrert hannkatt vil feks være mer lat enn en som ikke er kastrert. Det går også an å lage et godt miljø for katten på liten plass. Særlig liker de å klatre, og å hoppe fra avsats til avsats, dette får du til med feks klorebrett på siden av bokhyllen til å få tak så den kommer seg opp, koseplass oppå skapet, planter, og ikke minst en god plass i vinduskarmen så den får ligge og kikke ut. Det er også viktig at du leker med den og aktiviserer den med herjeleker og tenkeleker, feks. leker gjemsel med godteribiter og at den har en liten ball den kan fange og slikt. Hvis du er ute i lange perioder av dagen ville jeg vurdert å ha to katter slik at de har selskap i hverandre i tillegg til deg. Jeg bodde i liten leilighet, hadde katt midt i Bergen, og hun fikk gå ute i korte stunder og trivdes kjempegodt. Det er ikke helt nødvendig å ha stort hus og bo på landet for at katten skal trives, som regel er det viktigste for katten å få være der du er og at du er glad i den. Hva katten synes er best kommer an på katten. Jeg har flere katter i løpet av livet, alt fra den mest hardbarka gårdskatt du kan tenke deg, til sjarmerende gatevant bykatt til den mest forsiktige innekatt som var livredd selv et vindpust. :) Lykke til!
30.11.2012

Elisabeth sier: Hei! Har en kastrert abyssiner gutt p 15 mnd. Han er en skikkelig søtnos, elsker kos, er hengiven og renslig. Men han mjauer hele døgnet!!! P natta driver han oss snart t vanvidd! Hva kan vi gjøre for å endre denne atferden? Han er ute når han vil, så han får brukt energien han har...
28.07.2015

Marion sier: Elisabeth: Generelt kan mye nattemjauing tyde på kjedsomhet eller ønske om oppmerksomhet. Det kan også tyde på angst/uro. Min hunnkatt begynte med det da hannkatten vår døde. Det blir fort en uvane fordi de gjerne får oppmerksomhet for det. Et råd er å ha et eget sett med nattleker som sysselsetter katten. Gjem disse på dagtid, så de føles nye. Nå har vi fått en kattunge i huset, og etter det har det blitt ganske stille om natta igjen. Hvis du googler cat meows at night og lignende, finner du mange gode råd. Jeg ville startet med aktivisering og trygghet. Min katt sover f.eks. best i et lite bur eller en hule. Da føler hun seg trygg. Hyller og klatrestativer så katten får bevege seg vertikalt er viktig. En katt krever ganske mye ressurser i form.av soveplasser, utsiktspunkter etc. Vær kreativ. :) Håper det løser seg.
04.01.2016

Din kommentar om Abyssinier:

Flere katteraser

Brukere som leste om Abyssinier var også interessert i følgende katteraser:

Søk - Katteraser.org


Forsiden Bilder av katteraser Bilder av katter